De wildste pizza die je ooit zult proeven!

De wildste pizza die je ooit zult proeven!

By

16/01/2014

Pizza-Blog, Recepten

Het mooie aan pizza is dat je er letterlijk alles op kunt doen en het ook altijd goed smaakt. Toch zullen de meesten van ons toch vrij traditioneel zijn wanneer het op de toppings van hun pizza aankomt. Tomatensaus, ham en champignons zie je nou eenmaal vaker op een pizza dan bijvoorbeeld boerenkool, banaan of pindakaas om maar wat gekke voorbeelden te noemen. Pizzeria’s spelen daar ook weer op in, met als resultaat dat de meeste menukaarten er in grote lijnen wel hetzelfde uitzien. Niks mis mee, maar soms kan een beetje afwisseling geen kwaad. Dat vond ook een pizzeria in Amerika, waar men een wel heel bijzondere pizzeria op de kaart zette.

Geen alledaagse ingrediënten

De Everglades Pie, zoals de pizza heet, wordt gemaakt in Evan’s Neighborhood Pizza in Fort Myers, Florida. Hoewel de pizza met een gewone bodem en tomatensaus wordt gemaakt, zijn de rest van de ingrediënten allesbehalve gewoon.

evans-neighborhood-pizza

De inspiratie daarvoor komt uit de Everglades, een beroemd moerasgebied vlakbij Fort Myers. Enkele jaren terug was er een pythonplaag in het gebied en was er dus volop slangenvlees verkrijgbaar. Dat bleek met een beetje marinade nog verrassend goed te smaken en zo kwam er python op de pizza’s terecht.

ingredients-pizza

Het kan niet gek genoeg

Naast python zit er echter nog meer bijzonders op de Everglades Pie. Zo kun je ook smullen van kikkerbilletjes, alligatorvlees, waterspinazie en rivierzwijn. Je zou denken dat deze ingrediënten de klanten misschien af zouden schrikken, maar het tegendeel is juist waar. Van heinde en verre komen mensen naar Evan’s Neighborhood Pizza om de bijzondere creatie te proberen. Aan inspiratie voor nieuwe gerechten ontbreekt het  de pizzeria overigens niet, want restauranteigenaar Evan Daniell heeft al een nieuw opzienbarend recept in zijn hoofd. Zijn roadkill pizza moet belegd gaan worden met dieren die dood langs de weg worden gevonden, zoals wasbeer, gordeldier en buideldier. Een Amerikaanse delicatesse ;)

Wil je zelf thuis eens een bijzondere pizza maken, dan is wellicht de Cannabis Pesto Pizza misschien een aanrader. Veel gezonder dan het roken van een jointje en doordat de cannabis verwerkt wordt in de pesto ook best wel lekker! Hoewel je de cannabis ook kunt vermengen in de tomatensaus, is pesto een betere keus aangezien deze is gebasseerd op olie, het perfecte medium voor het samensmelten van cannabis.

Recept: Besto Pesto Cannabis Pizza

(via Leafly.com)

Benodigdheden
Pesto

 • 0,25 L cannabisolie
  • Cannabis haal je bij je lokale growshop of je kunt je eigen plantje kweken.
  • Het maken van cannabisolie doe je door het vermengen en het verwarmen van olie en cannabis. Dit kan voor +/- 6 uur in een slowcooker, of, +/- 3 uur in een wokpan (regelmatig roeren en de olie mag niet koken - wanneer je bubbels ziet, gelijk van het gas/de kookplaat halen en de temperatuur verlagen!). Dit is een lang proces, over het algemeen geldt: hoe langer hoe beter. Hoeveelheid cannabis naar eigen inzicht, wees niet te zuinig.
 • 40 g basil
 • 2 knoflookteentjes
 • 25 g Parmezaanse kaas
 • Zout

Pizza

 • Pizza deeg
 • Tomaten
 • Geitenkaas
 • Mozzarella
 • Paprika
Bereiding
 1. Pureer de pesto ingrediënten met de cannabisolie in een blender. (Wanneer de cannabisolie te sterk is kun je hier olijfolie aan toevoegen).
 2. Verspreid de pesto over het pizzadeeg.
 3. Verdeel je favoriete toppings gelijkmatig over de pizza.
 4. Optioneel: Bestrooi de pizza met geraspte kaas en extra kruiden naar keuze.
Baktijd

Bak de pizza op een lage temperatuur tot deze bruin is (max. 120 °C!). Dit is belangrijk om het verdampen van de cannabinoïden te voorkomen.

cannabis-pesto-pizza

 
 

Reacties zijn gesloten.