Recept: biologische vegetarische pizza

Recept: biologische vegetarische pizza

By

02/08/2013

Recepten

We hebben vandaag voor onze vegetarische pizzafans een recept voor een pizza die niet alleen vegetarisch is, maar ook nog eens biologisch. Waarschijnlijk vooral een favoriet bij de vrouwen en niet zomaar een. Met deze pizza ben je namelijk dubbel goed bezig!

Benodigdheden

  • 250g biologisch tarwebloem
  • 1,5 tl zout
  • 1,5 tl suiker
  • 15g verse gist of 5g gedroogde gist
  • 130ml lauw water
  • 25ml olie
  • scheutje tomatensaus
  • geraspte kaas
  • groenten naar keus
  • verschillende Italiaanse kruiden naar smaak
Bereiding
  1. Doe de bloem, het zout en de suiker, de gist, het water en olie in een kom voor het beslag.
  2. Flink kneden, eventueel met mixer en deeghaken, tot een soepel deegje.
  3. Dek het deeg af en laat het ongeveer 20 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven ondertussen vast voor.
  5. Vet een bakplaat in en rol het deeg op de bakplaat.
  6. Schenk de tomatensaus op het deeg en zorg voor een gelijkmatige verdeling van de saus.
  7. Plaats en verdeel de groenten gelijkmatig over de pizza.
  8. Plaats en verdeel de geraspte kaas gelijkmatig over de pizza en bestrooi het geheel met de gewenste kruiden.
  9. Bakken maar!
Baktijd

Bak voor 20 tot 30 minuten op stand 5 in een gasoven, op 200 graden in een heteluchtoven of op 215 graden in een elektrische oven.

 
 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>