Recept: bladerdeegpizza met kaas, ham en champignons

Recept: bladerdeegpizza met kaas, ham en champignons

By

20/07/2013

Recepten

Wie een beetje wel experimenteren met verschillende soorten deeg kan met dit recept zelf een pizza bakken met behulp van bladerdeeg. Het recept gebruikt verder ham en champignons, maar die kunnen indien gewenst natuurlijk ook door andere ingrediënten worden vervangen.

Benodigdheden

  • 1 pak bladerdeeg
  • 175g gekookte ham, in blokjes
  • 150g pecorino, in blokjes
  •  doosje champignons, in plakjes
  • 175g mozzarella, in plakjes
  • 35g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • 0,5tl oregano
  • snufje peper en zout
  • snufje nootmuskaat

Bereiding

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven.
  2. Haal de plakken deeg uit elkaar, laat het deeg voor een aantal minuten ontdooien en verwijder het folie.
  3. Vet de bakplaat in, en maak met behulp van de plakjes deeg een pizzabodem. Zorg er hierbij voor dat de randen stevig in elkaar worden gedrukt en maak eventueel een aantal kleine gaatjes in het deeg.
  4. Plaats de bakplaat voor 5 minuten in de oven.
  5. Plaats de ham en kaas op de pizza en verdeel de mozzarella gelijkmatig over de pizza.
  6. Klop de eieren en voeg het zout, de peper, de nootmuskaat en de oregano toe en schenk het mengsel over de pizza.
  7. Plaats de pizza terug in de oven en begin met bakken.

Baktijd

Bak voor 20 minuten op 200 graden in een heteluchtoven of op 220 graden in een elektrische oven.

 
 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>